Doe het zelf met een griezelige grime !...

Heb je nog geen idee hoe jij je gaat verkleden dit jaar ?.. Doe dan hier in deze schminkkamer jouw inspiratie op en kies de meest scary look !  

Halloween is de leukste dag om eens lekker te gaan griezelen !. Ga je als heks, skelet of vampier.. Of heb je nog geen flauw idee hoe jij je gaat omtoveren voor de Houtwijkse Halloweenavond ?. Dan hebben we hier voor jou een aantal makkelijke en professionele grimetips om zelf aan de slag te gaan. Bekijk de video's en foto's, en volg de verschillende stappen. Dan ga je straks griezelig goed geschminkt de Houtwijkse straten op !..

Succes !..

Vampier 

Aahhh...Vampiers... Het geloof in vampiers of soortgelijke bloed drinkende wezens is al zeer oud. Over hoe een vampier er precies uitziet en zich gedraagt bestaan veel uiteenlopende theorieën. In volksverhalen waren vampiers vaak afzichtelijke monsters. Een bekende theorie was dat het een rusteloze ziel van een ketter is die 's nachts zijn graf verlaat om zich ( soms als dier ) te gaan voeden met het bloed van mensen... Hmmm... Wordt jij 's nachts ook steeds wakker van de honger ?...

Zet je tanden in je buren !.. Schmink je als een bloedzuigende vampier... Trek je cape aan, scherp je tanden en zwerf met Halloween rond als een vampier. Zelfs Dracula deinst straks voor jou terug !...

Voordat je gaat schminken hebben we hier een aantal tips om even door te nemen:

  • Gebruik professionele schmink, dit werkt prettiger en is vaak beter voor de huid. Gebruik ook de juiste sponsjes en kwastjes, want goed materiaal is het halve werk.
  • Werk altijd van licht naar donker met Halloween make-up !..
  • Maak je eigen versie van een voorbeeld. Dit voorkomt teleurstelling .... Kortom, improviseer!..

Hekserij .....

Een heks is volgens het volksgeloof meestal een vrouw, die in contact treedt met boze machten (hmm..ik zit nu even mijn vrouw aan te kijken....), maargoed..  Zij of in enkele gevallen zelfs een hij, is in staat mensen en dieren te betoveren en hun schade te berokkenen, maar soms ook te genezen !.. In de regel ligt in het volksgeloof de nadruk op het kwaadaardig handelen van de heks... Psst..Heb jij de ketel al op het vuur staan ?..

Abracadabra !... Gebruik tijdens Halloween je magische krachten en haal de gekste heksentoeren uit !.

Zombie 

Een zombie is een ondood lichaam van een mens maar soms ook een dier, dat op een of andere manier weer opgestaan is uit de dood. De manier waarop dit gebeurt kan sterk verschillen. Vaak is een bovennatuurlijke macht zoals voodoo of magie hier de oorzaak van. Maar in de recente populaire cultuur kan ook een mislukt wetenschappelijk experiment of een virus een lijk in een zombie veranderen.... Kom jij straks tot leven tijdens ons Halloweenfeestje ?..

De magische krachten van Halloween brengen je opnieuw tot leven !.. Brrr... ben jij straks engste zombie ooit ?!..

Halloween contactlenzen of soms ook Crazy lenzen en Funlenzen genaamd, bestaan in de gekste patronen en kleuren... Zo kan je bijvoorbeeld patronen zoals een voetbal of een hartje vinden. Ook oogpatronen van dieren zoals een kat of een draak zijn heel populair. Voor speciale eenmalige gelegenheden zoals Halloween is het vaak verleidelijk om voor de goedkoopste lenzen te kiezen bij online verkopers en overige winkeltjes. Maar pas hiermee op !... Koop altijd lenzen bij een geregistreerde webshop, make-up specialist of de betere feestwinkel !...

Als we zo'n lens van naderbij bekijken, zien we dat de buitenste rand ondoorzichtig is en de iris ( het gekleurde deel van het oog ) volledig zal bedekken. De pupil ( het centrale deel van het oog ) blijft onbedekt zodat je nog kan zien. Ook al blijft de pupil vrij, toch is het belangrijk te beseffen dat deze lens het zicht in beperkte mate zal belemmeren.. Wees dus voorzichtig in omstandigheden met weinig omgevingslicht en zeker tijdens het autorijden !..

Ook is het verstandig om even ten rade te gaan bij een specialist die je ogen kent alvorens contactlenzen te gebruiken. Jep.., ook voor kleurlenzen !.. Dit is voornamelijk belangrijk om de pasvorm van de lenzen te kennen. Lenzen die niet goed passen zullen altijd oncomfortabel aanvoelen. De oogspecialist kan jouw ogen meten zodat je jouw precieze pasvorm kent ( ook als je geen zichtcorrectie nodig hebt ). Sommige van deze lenzen kan je ook kopen op sterkte, dus kan je zonder zorgen je bril afzetten. Heb je de lenzen in en voel je last, neem ze meteen uit en indien nodig, zoek hulp bij een oogspecialist. Neem NOOIT risico's wanneer het op je ogen aankomt !..

Leer hoe je op de juiste manier met lenzen omgaat en probeer NOOIT de lenzen te langer te dragen dan beschreven of voorbij de vervaldatum.  Bij enig ongemak, doe de lenzen uit en probeer het niet om "vol te blijven houden"... Een Make-up specialist kan je vaak veel informatie en tips geven over het gebruik van schminken in combinatie met lenzen..

Duivel 

De duivel is in verschillende religies een bovennatuurlijk wezen van het kwaad !.. Hij wordt vaak afgebeeld als een zwarte engel met bokkenpoten, hoorntjes, vleermuisvleugels en een drietand. In sommige religies wordt aangenomen dat de duivel Satan heet. In de late Middeleeuwen was de duivel een veelvoorkomend thema in beeldende kunst en literatuur. Heksen werden gezien als mensen die een verbond met de duivel hadden gesloten. Als tegenprestatie verschafte de duivel deze mensen (meestal vrouwen) een bovennatuurlijke kracht, waardoor zij in staat zouden zijn veel kwaad te verrichten... Ben jij straks de koning van de onderwereld ?..

Trek je duivels enge pak aan, en ontdek hoe jij de koning(in) van de Houtwijkse onderwereld wordt !..

Skelet..

Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 208 beenderen. Samen vormen zij het skelet. Het skelet heeft als taak ons lichaam te ondersteunen. Door een functionele eenheid met de spieren maakt het skelet het mogelijk dat de mens rechtop kan staan en zich kan bewegen. Met Halloween kan je natuurlijk lekker gek doen !.. Skeletten zijn nog altijd zeer populair tijdens Halloween. Trek een skeletten kostuum aan en schmink jezelf...  En voilá, de wandelende bottenparade is klaar !... In onderstaande video leer je hoe jij je schminkt als een eng skelet ...

Tijd om te griezelen !.. Keer jezelf binnenstebuiten en word een griezelig skelet !.  Hoeveel botten tel jij ?..

Bij gebrek aan vrijwilligers....

Een volwassen mens heeft gemiddeld vier tot zes liter bloed. Dit bloed bevindt zich in het hele lichaam en wordt door je hart en bloedvaten continu door je lichaam rondgepompt.. Ons bloed bestaat uit twee belangrijke bestanddelen, namelijk bloedplasma en bloedcellen. Met Halloween wordt er gretig gebruik gemaakt van bloed. Maar omdat het nogal lastig is om vrijwilligers te vinden die een paar liter af willen staan voor dit feestje, zullen we hier iets anders op moeten verzinnen....

Nepbloed kun je natuurlijk in de feestwinkels kopen, maar het is best wel makkelijk om dit zelf maken.. Je hebt hiervoor nodig: water, bloem of meel, een rode kleurstof ( b.v. een kleurstof om taarten mee te maken ) en gemalen koffie ( b.v. oploskoffie ).

Oké... pak je heksenketel en ga aan de slag... 

  • Kook water in een pan
  • Voeg hier een beetje gezeefde bloem of meel aan toe
  • Voeg de rode kleurstof toe en meng alles goed door
  • Laat dit tijdens het mengen nog even koken zodat het wat dikker wordt
  • Voeg hier een beetje gemalen koffie aan toe en laat dit goed oplossen

De hoeveelheid koffie die je gebruikt hangt af van wat voor kleur bloed je wilt hebben. Koffie maakt het rood iets bruiner... Vers bloed is natuurlijk roder van kleur dan oud bloed. Wil je oud, opgedroogd bloed hebben ?.. Voeg dan meer koffie toe aan het mengsel. Zo simpel is het !..

Halloween ideeën, schmink en decoratie, van pompoenen uithollen tot nepbloed maken, je kan het stap voor stap allemaal op YouTube vinden.

Wees creatief en maak er weer een griezelig gezellige avond van !...