De Houtwijk Trick or Treat Halloweenavond 2021 

 Raadsledenbuurt Houtwijk /  Den Haag           Zondag 31 oktober van 19.00 tot 21.00uur 

In 2020 zouden we voor de negende keer de griezelig gezellige Houtwijk Trick or Treat Halloweenavond vieren in onze wijk... Helaas is dit komen te vervallen... We hopen jullie in 2021 weer in volle gezondheid te mogen verwelkomen op ons feestje !..

Als op 31 oktober tijdens Halloween de snoepplunderende kleine griezels de straten onveilig maken... Huizen verandert zijn in spookhuizen πŸ‘»πŸ‘».... Waar weerwolven, heksen, zombies en ander griezelig gespuis zich verzamelen... Angstige bewoners zich verschuilen achter hun ramen en stiekem dit griezelspektakel aanschouwen.... En zelfs de honden en katten niet meer naar buiten durven... Dan weet je dat je op de juiste tijd en datum bent aangekomen op de Houtwijk Trick or Treat Halloweenavond !...

Welkom.... op ons feestje !... 

Als eerste beginnen we even met een paar antwoorden op een aantal vragen die we vaak krijgen...

Ik woon niet in Houtwijk maar een naastliggende woonwijk... Mag ik ook meedoen met de Trick or Treat Halloweenavond?..   Jazeker.. Gezellig!.. Maar kom wel allemaal griezelig verkleed !.. Verkleden is nu eenmaal een must om de sfeer een nog beter effect te geven..

Is het niet te eng voor kleine kinderen?..  Dat kan.. Maar de deelnemende bewoners houden hier altijd rekening mee en zullen rustig en voorzichtig met de kinderen omgaan. Kijk anders even op een afstand ofdat het te eng zou kunnen zijn...

Is het gratis?..  De kinderen die een snoepje mogen halen hoeven natuurlijk niets te betalen. De kosten van het snoep, drinken en decoratie worden door de bewoners die de kinderen uitnodigen zelf betaald.. We gaan er dus ook van uit dat er met respect en begrip door de bezoekers hiermee wordt omgegaan...

Wanneer zijn de Houtwijk Trick or Treat Halloweenavonden?..  Altijd op 31 oktober !..

Waar moet ik beginnen met de Trick or Treat tocht?..  Je kan in elke straat van de Raadsledenbuurt in Houtwijk beginnen. Bepaal zelf je route !.. Op het plattegrondje verderop op deze website kan je zien waar de kinderen een snoepje mogen halen..

Ik wil gewoon even van de sfeer genieten en kom dus niet voor het snoep. Mag dat?.. Gezellig !.. Maar kom je wel griezelig verkleed ?..

Verkleden is een must !..

Tijdens Halloween waar mensen niet of nauwelijks verkleed zijn geeft dat echter een veel minder sfeervol effect dan wanneer iedereen wel hun best heeft gedaan met hun kostuums. Dus haal de verkleeddozen en maskers maar weer uit de kast, en probeer je zo griezelig mogelijk te verkleden!... 

πŸŽƒ Op visite bij de knotsgekke en griezelig gezellige bewoners van Houtwijk !..

Lekker gezellig griezelen en gillen, en tot slot naar huis met een tas vol met snoep!... Daar staan de Houtwijk Trick or Treat Halloweenavonden om bekend. Dankzij alle deelnemende buurtbewoners en de ouders die verkleed meelopen met de kinderen is dit altijd weer een groot succes. Wil je dit jaar ook (weer) meedoen met de Trick or Treat Halloween avond, dan zijn er hieronder een aantal tips en vele foto's van de deelnemers en de bezoekers... 

Let op !... Een startpunt hebben we dus niet !.. Je kan dus overal in de onderstaande straten op zondag 31 oktober 2021 vanaf 19.00 uur beginnen met je Trick or Treat tocht !..

Q.A. Nederpelstraat - J.C. van der Lansstraat - A. van der Tangstraat - C.A. van Beverenstraat / plein - L. van Vuurdestraat - J. Boezerstraat - J.D. de Koklaan - A. Kortekaasstraat / plantsoen - G.J. van Marrewijklaan / plantsoen - R.A. Flintermanstraat - B. Thoenplantsoen - A. van Spronsenstraat - J. Bosmanstraat - A. Pakvisstraat - P.C. Valentinstraat - J.J. Heggekade - J.J. Heggestraat - A. Petersweg - Arend Vijfvinkelplein - Hendrik van Noortstraat - "Margaretha van Hennebergweg"

"Margaretha van Hennebergweg vanaf de Q.A. Nederpelstraat tot aan de A. Petersweg"..

Op onze facebookpagina kan je natuurlijk nog veel meer van ons griezelige Trick or Treat avondje volgen. Plaats jouw reacties en foto's op de meest griezelige en leukste facebookpagina van Houtwijk !... 

Deelnemers !..

Op zaterdag 2 oktober 2021 zullen we de flyers weer in een gedeelte van Houtwijk verspreiden !... πŸŽƒ  Let dan dus goed op je Brievenbus !..

πŸŽƒ Snoep uitdelen... Plak de Houtwijk Trick or Treat Halloween flyer uiterlijk op 22 oktober of eerder, duidelijk zichtbaar op je raam of deur. Versier je huis of tuin om het voor de kinderen allemaal wat spannender te maken... Om hygiΓ«nische redenen kun je het beste de snoep verpakt aanbieden. Gebruik voorverpakt snoep of maak kleine snoepzakjes om deze uit te delen ( ennuhh.. deze keer geen Rumbonen a.u.b. !...).

πŸŽƒ Weet je... Vaak wordt er niet aan gedacht dat er ook kinderen met een allergie op bezoek komen, maak hiervoor desnoods een apart schaaltje om deze aan te kunnen bieden. Hieronder een paar voorbeelden van wat je de kinderen kan aanbieden:

  • Gedroogd fruit: vijgen, dadels, gojibessen, rozijnen, krenten.
  • Beatz fruit, gevriesdroogd fruit in een zakje.
  • Appel Knabbeltjes
  • Naturel Chips van Lays (glutenvrij) 
  • Verse knoflook :))
  • Lolly's van o.a. Candy Tree 
  • Rijstwafels
  • Glutenvrije koekjes
  • Spaanse pepers :))
  • Fruit, in alle soorten en maten  

πŸŽƒ Flyers 2021... 

Op zaterdag 2 oktober 2021 zullen we de raamposters / flyers weer in een gedeelte van Houtwijk verspreiden....

De verspreiding zal in de Raadsledenbuurt van Houtwijk zijn. 

Plaats je raamposter uiterlijk op vrijdag 22 oktober (mag natuurlijk ook eerder..) op je raam of deur !.. Zorg er ook voor dat deze duidelijk zichtbaar is vanaf de straat.. Zo kunnen de kinderen en ouders alvast zien waar zij straks welkom zijn en kunnen wij dit op het plattegrondje plaatsen.. 

Plattegrond Trick or Treatavond 2021...

Op zaterdag 23 oktober gaan we bij alle deelnemende straten, de Halloweenflyers opzoeken en deze in kaart brengen... De plattegrond met daarop de bewoners die de kinderen uitnodigen voor deze avond zal via deze website en facebookpagina in pdf formaat te downloaden zijn. Zorg dus dat de flyers goed zichtbaar vanaf de straat te zien zijn !.. Ga je iets griezeligs in een plantsoen of andere plek in de wijk organiseren ?.. Geef dit dan aan ons door (griezelpost@gmail.com) zodat het op de plattegrond vermeld zal worden..

πŸŽƒ Alvast heel veel plezier met de voorbereidingen !..

πŸŽƒ Deelnemende bewoners..   Het aantal bezoekers die bij je langskomen is afhankelijk van jouw locatie en de activiteiten in je naaste omgeving. Kinderen die niet verkleed zijn en waarvan je weet dat deze alleen maar voor het snoep komen mag je natuurlijk weigeren. Kinderen die meer snoepjes willen pakken kan je vertellen om later op de avond terug te komen omdat je eerst alle kinderen een snoepje wil aanbieden. Is de snoep op, of heb je er gewoon geen zin meer in, dan kan je de flyer op je raam omdraaien met de tekst: 
 SORRY GEEN SNOEP MEER !.. 

πŸŽƒ Snoep ophalen..   Bel niet aan bij huizen waar geen Halloween flyer zichtbaar is !.. Tenzij het op een andere manier duidelijk is dat jullie welkom zijn. Kom wel allemaal verkleed !.. Dus ook de papa's en de mama's !.. Het laatste jaar waren bijna alle ouders verkleed, en dat geeft een extra griezelig effect voor deze avond. Tieners die geen snoep meer willen ophalen zijn natuurlijk ook van harte welkom, loop maar eens griezelig verkleed door onze wijk of verzin samen een griezelige act voor ons. Veel plezier alvast !

πŸŽƒ  Pas op met vuur !..

Vuurkorven en kaarsen moeten op een veilige afstand staan zodat er niemand tegenaan kan lopen. Kostuums kunnen zeer brandbaar zijn. En als wij straks de hulpdiensten moeten vertellen dat we een klein brandend duiveltje hebben zien rennen met daarachter een enorme dikke nar met mes en vork... dan worden we misschien niet echt serieus genomen !..

Bezoekers....

πŸŽƒ Je bent een gast !...   En gedraagt je dus netjes en respectvol.. De mensen die jou en de andere kinderen snoep aanbieden doen dit graag, maar ook voor deze mensen is het een leuk griezelig feestje. Blijf netjes zodat ze jou volgend jaar weer uitnodigen !..

πŸŽƒ Ga nooit alleen !  Maar ga altijd in kleine groepjes onder begeleiding van een volwassenen of oudere broer of zus. Ga wel verkleed, anders krijg je misschien geen snoep!...

πŸŽƒ Snoeppapiertjes... We kunnen ons voorstellen dat je niet kan wachten om aan je lekkere snoepjes te beginnen. De verpakking van deze lekkernijen gooi je natuurlijk niet zomaar op straat, maar neem je mee of gooi je in de prullenbakken die in onze wijk staan. Maar dat wist je natuurlijk al, toch?...

πŸ‘»πŸ‘».... Sidderen en beven !.. Samen met je ouders verkleed van deur tot deur gaan. Dat is bij ons tijdens de Trick or Treat Halloweenavond natuurlijk weer griezelig gezellig !.. Maar vergeet tussen al het plezier zeker de veiligheid niet !..

Let op met oversteken en ren niet plotseling de weg op !...

πŸŽƒ Controleer je masker... Check of je voldoende kan zien en of er voldoende zuurstof binnen kan komen. Als je straks flauwvalt door zuurstofgebrek denken de omstanders dat het een grap is en laten jou daar gewoon liggen !...

πŸŽƒ Controleer je kostuum... Check of je goed kan bewegen en nergens over kan struikelen. Voor je het weet kan je op je gezicht vallen.... Bloed is leuk met Halloween, maar we raden je toch maar liever nepbloed aan !..

πŸŽƒ Blijf bij elkaar !.. Ren dus niet snel naar het volgende huis, maar wacht op elkaar ! Alleen lopende of verdwaalde kindertjes worden vaak opgegeten door een enge nar met grote tanden (vandaar die dikke buik). En er zijn nog veel meer andere griezels die je maar beter kan ontwijken !...

πŸŽƒ Zorg dat je gezien wordt... In onze woonwijk delen de voetgangers en andere weggebruikers vaak de straten. Wijs de kinderen erop dat ze zo veel mogelijk op het voetpad blijven (laat ze bv. eerst aanbellen aan de ene kant van de straat en pas daarna aan de andere kant) en herhaal dat als ze oversteken ze steeds moeten stoppen en zorgvuldig kijken. Met eventueel slecht weer en ook nog eens in het donker zal je niet snel gezien kunnen worden door de automobilisten. Zorg dus dat het verkeer jou goed kan zien! Gebruik eventueel verlichting of reflectiebandjes om op te vallen (witte spookjes uitgezonderd !...)

πŸŽƒ Ken je omgeving.. Je bent verdwaald van de groep en je bent dus niet bij elkaar gebleven zoals hier al eerder voor gewaarschuwd was !.. Stom !!.. Gelukkig kan je misschien iemand bellen van de groep of hebben jullie een duidelijke ontmoetingsplek afgesproken.... Maar die nar met die enorme tanden loopt nog steeds ergens rond !!.. hehehe..

πŸŽƒ Controleer je snoep.. Met een tas vol snoep heb jij weer een griezelig gezellige avond meegemaakt. Iedereen was verkleed en het was weer super eng buiten. De bewoners die er weer een mooi feest van hebben gemaakt gaan hun versierde halloweendeuren sluiten en jij laat je snoep en andere lekkernijen controleren door je ouders... 

Het is helaas over met de griezelpret, jammer.... maar over een jaar op 31 oktober kan je weer griezelig gezellig meedoen met de Houtwijk Trick or Treat Halloween avond !...

Durf jij het volgend jaar weer ?.. Nou..Tot ziens dan !..

Bewoners van Houtwijk, familie, vrienden en collega's zijn van harte welkom... Natuurlijk valt er weinig griezelplezier te beleven zonder de griezelig verklede ouders, opa's, oma's, tante's, oom's, vrienden enz.... die samen met hun griezelige (klein)kinderen langs de deuren komen... De omgeving is trouwens ook geschikt voor rollators en rolstoelen (als je een beetje van een uitdaging houdt..) Het enigste wat we van de bezoekers wel vragen is,.. om hier met alle respect en plezier het griezelige Halloweenavondje te vieren .. Onze deelnemende bewoners die jou en je gezin uitnodigen om iets lekkers te mogen halen, bekostigen de versiering en snoep (en eventueel de opgenomen vrije dagen) allemaal zelf.. Natuurlijk moet het voor hun ook een succesvol gezellig feestje blijven !.. 

De Houtwijk Trick or Treat Halloweenavond 2021 is er weer op zondag 31 oktober van 19.00 tot ca 21.00 uur πŸŽƒ 


Kom natuurlijk wel allemaal griezelig verkleed !..